A MacMag.hu oldalt az
iJoe.hu Apple Kereskedés tartja fenn.

Cikkek, termékek a Mac világból:



Finder ismeretek ekönyv
Nagy részletességű, 51.000 szavas elektronikus kiadvány az Apple Books Store-ban a Finder felületről a macOS Ventura operációs rendszerre vonatkozóan.






Üdvözöljük a MacMag.hu lapján!
Ez a weblap az Apple technológiával kapcsolatos megoldásokat, oktatóanyagokat, termékeket és lelkes Macintosh felhasználókat ismertet a magyar Mac közösség részére.


Boot Camp és Windows 10 a Mac-en
Hány kijelzőt kapcsolhatok a Mac-re?
Apple videóadapterek kompatibilitása
Numbers: Képletek és függvények Aktuális szervizprogramok listája Apple termékek tisztítása



Ajánlataink:









Kapcsolat:
Birincsik József
Email: ijoe@ijoe.hu


New York City kitiltaná a telefonokat az iskolákból
(július 1.)

Az okostelefonok jelentős károkat okoznak a fiatal generáció szellemi, lelki és szociális fejlődésében, de egyelőre erre nem sikerült megoldást találni. (Akár a testi fejlődést is ide lehet sorolni, hiszen a szabadidős mozgás helyett a görnyedt telefonnézés nem kifejezetten építi a testet.) New York City radikális lépésre készül: a tanárok nagy többségével egyetértésben egyszerűen ki szereték tiltani az okostelefonokat az iskolákból. Szakmailag azzal indokolják ezt, hogy kutatások készültek arról, hogy a telefonok zavarják a tanulást, megtörik a diákok figyelmet és koncentrációját, rontják azt a képességüket, hogy végig tudjanak vinni egy adott feladatot. (A kutatást a Pew Research Center végezte a témában, és ezt használja forrásként az érintett tankerület is.) New York nem az első a területen, bár elsőként alkalmazhatja a tiltást: Los Angeles kicsit korábban hozott tiltó döntést, de az csak 2025. januártól lép életbe. A New York Cityben meghozott döntés több mint egymillió diák életét érintheti, és még 2024. júliusában életbe lép - az Amerikai Egyesült Államokban nincsen még nyári szünet, vagy ebben a tanévben is jelentős számú diák életére lesz kedvező hatással.
Az okostelefon gyártók közül az Apple nyíltan beszél arról, hogy a túlhasználatnak káros hatásai vannak. Tim Cook egy WWDC utáni interjúban is gondolatokat osztott meg arról, hogy nem céljuk uralni az emberek szabadidejét, hanem olyan eszközöket kívánnak biztosítani, amelyekkel képesek megvalósítani dolgokat, amiket az eszköz