A MacMag.hu oldalt az
iJoe.hu Apple Márkakereskedés tartja fenn és gondozza.

Üdvözöljük a MacMag.hu lapján!
Ez a weblap az Apple technológiával kapcsolatos megoldásokat, oktatóanyagokat, termékeket és lelkes Macintosh felhasználókat ismertet a magyar Mac közösség részére.Nyomtatók a Mac-hez:
Apple Support dokumentum


Az 22,5 millió példányban megjelenő AARP magazin szerkesztősége
nemrégiben áttért a digitális feldolgozásra és színkezelésre: az Apple Cinema Display termékek révén teljes mértékben megbíznak abban a munkában, amit nyújtanak, és sokkal rugalmasabbá vált a szerkesztés.A Joy of Tech vicces képregénye a Print Jobs parancsról.


Szerkesztőség:
Birincsik József
Mail/AIM: ijoe@ijoe.hu

Macintosh fogalomtár 

Kapcsolat:
Birincsik József
Email: ijoe@ijoe.hu
AIM: ijoe@ijoe.hu


Nyomtatási megoldások a macOS rendszerben

A Mac gépek a legkülönfélébb kiegészítőkkel kínálnak nagyszerű együttműködést, köszönhetően a kétezres évek elején marketing irányzatba is foglalt Digital Hub, azaz digitális kapocs stratégiának, amely a Mac-et minden kiegészítő középpontjába helyezte, mint egyfajta csúcs alkotó műhely.

• Nyomtatók a rendszerben: System Prefereces Printers & Scanners panel
A macOS nyomtatási képességeivel kapcsolatos legelső felület a System Preferences / Rendszerbeállítások program Printers & Scanners / Nyomtatók és lapolvasók felülete. Ebben a cikkben kitérünk az egyszerű USB-s, WiFi és AirPrint nyomtatók hozzáadásán túl az IP alapú nyomtatók, a PostScript, illetve a megosztott Windows nyomtatók használatának témakörére is.
A Printers & Scanners panel és beállításai…• Nyomtatási párbeszédablak
A nyomtatási feladatok kapcsán alapvető felület, amivel találkozunk, a nyomtatási párbeszédablak, amely többféle finomhangolási opciót kínál akár az adott nyomtatóra vonatkozóan, annak hardveres és szoftveres tulajdonságait is kiaknázva. A nyomtatási párbeszédablakban választhatunk papír típust, szabályozhatjuk a kétoldalas nyomtatás paramétereit, vagy képek egy sorozatát nyomtathatjuk egymás után következő papírokra a hely maximális kitöltésével, a papírveszteség redukálásával.
A nyomtatási párbeszédablakról…


• ColorSync technológia
Az Apple több gyártóval együttműködve szabványt alkotott a színek eszközökön átnyúló definíciójára és kezelésére, hogy a feldolgozás során látott színekhez lehetőleg a legközelebb álljon a publikálás során látható színek megjelenése. Cikkünk nagy vonalakban átfutja a technológia alapfogalmait és működésének elemeit.
A ColorSync technológia…

A színekhez kapcsolódik egy korabeli Apple Sales Training összefoglaló, amely részletes szakmai tippeket ad a profilok kezelésével kapcsolatosan rendszer- és alkalmazásszinten. A cikk hét oldala a színkezelés különböző ismeretanyagait mutatja be nagy részletességgel.
A színkezelés alapjai…

• Aperture nyomtatási produkció
Az Apple korábbi professzionális fotószoftvere, a 2015-től már felhagyott Aperture kiforrott nyomtatási megoldásokat kínált. Cikkünk összefoglalja a program nyomtatási szolgáltatásait, effektusait és részletezi azok használatát.
Nyomtatási produkció az Aperture alkalmazásban…

Nem lenne teljes a MacMag.hu nyomtatási száma profi felhasználók bemutatása nélkül: az ingyenes és lendületes stockholmi hírújság, a Stockholm City szerkesztősége macOS Server alapú, nagyban automatizált feldolgozási mechanizmussal tartja a versenyt a vetélytársakkal és a lapzártával.
A MacMag.hu 2002 február óta számol be a Mac világ friss híreiről. Régebbi írásaink a felnyíló menüből választhatók ki.